Na het opvangen van een glimp en achter de schermen te horen van onze favoriete artiesten over 'TAROT the art of Tarot' konden wij het niet helpen geïntrigeerd te zijn!

Wij namen contact op met Holly Astral, de vrouw achter 'TAROT The art of Tarot' en de Gravity Tattoo Studio om meer te weten te komen over het project en hoe je er zelf één kunt bemachtigen..

Tarot by Tattooists

 

Wat inspireerde jou om te starten met het ‘TAROT The Art of Tarot’ project?

Het kwam gewoon spontaan op! Ik en de meiden in de shop houden ervan om Tarot kaarten te lezen en op één dag hadden we het erover hoe leuk het zou zijn om een paar kaarten te
ontwerpen en het idee voor de show viel op z’n plaats. Sinds ik de sleutels heb van het gebouw wat nu de Gravity Tattoo Shop is, heb ik altijd gezegd dat ik graag een kunst tentoonstelling zou willen houden op de begane grond in de receptie en dit lijkt perfect!

 

Je hebt deelgenomen aan tentoonstellingen in galerieën in Europa en Amerika, was dit onderdeel van jouw motivatie voor het Tarot Project?

Zeker! Voordat ik een tattoo artiest werd, was ik een speelgoed ontwerper en had mijn eigen lijn van designer speelgoed. Tijdens die tijd heb ik een aantal kunst shows gehouden met
samenwerkende kunstenaars, in Londen en één in LA. Elke show liet het speelgoed zien dat was aangepast door andere designers in de branche en dit was zo leuk om te doen. Mijn grootste motivatie voor deze show en de shows die ik heb georganiseerd in het verleden is het talent naar buiten te brengen wat om mij heen is – Ik wil het soort shows opzetten waar ik zelf graag zou heengaan!

 

Tarot Tattooist

 

Welke boodschap zou jij willen geven?

Ik ben geïntereseerd om het gesprek over tarot kaarten op gang te brengen en hoe mensen ze zien! Voor mij is het relatief een nieuw concept, ik heb me er een beetje mee bezig gehouden als tiener. Ik had een erg moeilijke start dit jaar en ik denk dat ik me erin ging verdiepen omdat ik antwoorden zocht. Ik geloof niet in waarzeggerij of mediums maar ik denk dat wat je bij blijft na een lezing datgene is wat jouw onderbewustzijn je wilt zeggen over een deel van jouw leven waar je iets dieper naar moet kijken of misschien een antwoord geeft dat je eigenlijk al lang wist en toestemming nodig heeft om naar de oppervlakte te komen. We hebben allemaal het antwoord op onze problemen in ons en activiteiten zoals tarot lezen kan helpen deze antwoorden naar buiten te brengen.

 

Het Tarot project is om geld te verzamelen voor het ‘Hula Animal Rescue’, betekent dit doel veel voor jou?

Absoluut! Wij verzamelen geld voor hun het hele jaar door en afgelopen jaar een Flash dag om fondsen te werven. Gravity is een vegan tattoo shop en het dierenwelzijn is belangrijk voor ons, Hula is een geweldig klein goed doel dat geweldige dingen voor dieren doet.

 

Tarot Tattoo

 

Je hebt 78 individuele artiesten voor het Tarot project bij elkaar gebracht – hoe heb jij hun gekozen?

Nou in het begin wilde we alleen de 22 grote arcana van de tarot kaarten maken, dus hadden we een aantal vrienden gevraagd ozij een kaart voor de show wilden ontwerpen en het werd groter en groter! Voordat ik het wist hadden we het hele dek voor de show gecreërd en wij waren compleet overdonderd door alle reacties!

 

Is er een grote verscheidenheid aan stijlen, materiaal en interpretaties?

Het is ongelooflijk om te zien hoe al het kunstwerk is teruggekomen voor de show! Wij hebben het aan de artiesten overgelaten hoe zij hun kaarten wilden ontwerpen – ieder materiaal was okay, het enige vereiste was dat het moest passen in een A4 frame voor de show layout. We hebben schilderijen, tekeningen, digitale kunstwerken en zelfs een paar geborduurde stukken in de show. Het zien van hoe iedereen hun kaarten interpreteerden is zo leuk, zo veel unieke en interessante ontwerpen zijn naar ons teruggekomen.

Alle stukken die zijn ontworpen voor de show zullen beschikbaar zijn om te kopen voor £100 p.stuk (een koopje)

 

Zijn ze alleen beschikbaar om tijdens de show te kopen?

De eerste keuze voor het kopen van de kunstwerken zal gegeven worden aan iedereen die de avond van het feest (24 augustus 18.00-21.00uur) aanwezig is en de overgebleven kunstwerken zullen te zien zijn op internet in de weken na de show.

 

tattoo tarot

 

Zijn er ook tarots sets beschikbaar om te kopen? We kunnen niet wachten om een lezing ermee te doen!

Ja! Je kunt tot 18 augustus een kaartspel kopen die je kunt bestellen via ons ‘big cartel’:

https://gravitytattoo.bigcartel.com/product/tarot-cards

 

Viering van de kunst, het ontwerp en de creativiteit van tatoeëren, zal het Tarot project nog ergens anders te zien zijn voordat de stukken naar de nieuwe eigenaars gaan?

Nee! Tarot is eenmalige gebeurtenis!

 

Vroeger creërde jij jouw eigen knuffels 'Cavey' en exposeerde je zelfs op ToyCon, was het een integraal onderdeel van de beslissing om een fysiek product te ontwerpen voor de expositie?

Mijn achtergrond in de producten en speelgoed branche heeft hier zeker tot bijgedragen en ik moet erkennen dat niet iedereen £100 kan uitgeven aan een kunstwerk en wilde een item maken dat voor iedereen betaalbaar is, dus dat ze ook kunnen bijdragen aan het goede doel. Het maken van een kaartspel leek het perfecte idee en een geweldige manier om de geweldige kunst van de show te laten zien! We schakelden de hulp in van een aantal lokale drukkers in om de kaarten zo mooi mogelijk te maken.

 

Dit zal jouw eerste tentoonstelling zijn bij jouw studio Gravity Tattoo Shop, heb jij door het Tarot Project de smaak te pakken om tattoo en kunst tentoonstellingen samen te stellen?

Absoluut! We zullen nog een andere show doen, volgend jaar!

 

Tarot Tattoo

 

Mis de lancering van 'TAROT The Art of Tarot' op 24 augustus in Leighton Buzzard vanaf 18.00 -21.00 niet of volg het op Instagram voor meer info

Wij bij BarberDTS.com hebben contact opgenomen met Holly Astral van Gravity Tattoo om te horen over haar project ‘TAROT: The Art of Tattoos’ en wat haar inspireerde!